Snart kommer man kunna sitta ute och läsa annat än skolböcker.

Insåg idag hur mycket vi har kvar i skolan innan lovet. Så här sista dagarna brukar det ju vara lite lugnare, men inte sa nicke. Det innefattar inte IB klasser tror jag.

Det är åtta dagar kvar (om man då räknar med att vi ska på hike också så blir det 9.5) och det här är vad vi har kvar:
- 3 st historiauppsatser som ska sammanställas till en rapport om förintelsen
- 2 nationella prov i matte
- ett kemi prov
- ett kemi kursprov (alltså, totalt två kemiprov)
- ett fysikprov
- ett ekonomiprov
- en svenskauppsats
- en biologirapport om Kolmården
- en engelskauppsats

8 dagar. 10 inlämningar eller prov. Hm. Vi ses på lovet bloggen, ifall jag inte får familj för då kommer jag hoppa runt och skrika och inte kunna plugga nåt ändå.

Colorado

  • In Denver, it is unlawful to lend your vacuum cleaner to your next door neighbor.
  • It is illegal for a woman wearing a red dress to be out on the streets after 7 PM.
  • You may not drive a black car on Sundays.
  • It’s illegal to crash into a lift tower or a sign when skiing.


http://www.traveldestinationinfo.com/what-makes-colorado-such-a-beautiful-state/


Fler knäppa lagar (kom på att jag la in sånna förut, sen glömde jag det och slutade) - Californien

  • No vehicle without a driver may exceed 60 miles per hour.
  • Bathhouses are against the law.
  • It is illegal to set a mouse trap without a hunting license.

Vi var på Kolmården och observerade apor.


Pontus


Delfinerna<3

Min apa sitter på huset där, som hon gjorde 60 % av min observationstid. Vi tajmade apornas middagslur hyggligt  mycket bra.

Min dag har varit topptopp! :)

Jag kan ju!

Jag lyckades fixa mig en header och bakgrundsbild, stolt tjej må ni tro? Det var bara en liten detalj jag hade missat (urladressen haha), annars gjorde jag allt rätt från början. Känns bra, äntligen vet jag hur man gör.

Bilden i headern bjuder jag på. Hade ingen bättre som passade in i bakgunden. Kanske ändrar nån gång framöver, vem vet. Än så länge passar den bilden urbra.

(Notera: ingen ironi)

P.S. Såg nu att kiwiklockan, vädret och funktionen mot högerklickningar har kommit tillbaka. PERFA! (:

"Tittatitta"

http://livetpalatsas.blogspot.com/2011/05/tittatitta.html ---> en riktigt bra film Awsomeness la upp, titta på den!

Hon upplyste mig desstom att kiwin är borta och att man visst kan högerklicka. Så var det inte förut. Alltså jag blir grymt irriterad på bloggen.


Alltså jag är mig en hejare på bloggdesign.

Not. Herregud, har försökt få till något vettigt (profilbild, header, bakgrundsbild, vad som helst) hur länge som helst, och det ända jag har lyckats med är att lägga in en kod som hindrar folk från att högerklicka på bloggen (dvs, kopiera saker ;) ), så nu kan ni inte spara mina bilder och inlägg längre om ni ville det.

(Ska vi slå vad om att du provade att högerklicka nu?)

Jag är verkligen inte så bra på det här. Jag bytte tema och insåg att kiwiklockan hamnat snett och vet inte hur jag ska fixa det. Gjorde en header faktiskt (i paint, jag måste skaffa photoshop, seriöst), som ju då inte blev den bästa men det hade fungarat om jag hade fått upp den. Det ända som hände var att temat jag hade då blev enfärgat.

Någon som vill ge mig en privatlektion i bloggdesign?

Var jag lite förvirrad i förra inlägget tro?

Det är inte riktigt lika varmt idag som de andra dagarna, men det gör inget. (Har ändå bara suttit i skolan hela dagen liksom, och nu ska jag fortsätta plugga - seriöst, går man IB har man inget liv, i alla fall inte i maj när alla andra verkar ha softa avslutningsveckor, eller vad sägs om kursprov i biologi, en uppsatsinlämning och en historialäxa till på måndag och nationella i matte på tisdag? -.- Å andra sidan, jag valde program själv, jag har mig själv att skylla.) I alla fall, snart är det sommarlov. Lite mindre än en måa kvar bara!

Ska göra en massa roliga saker i sommar, dels hålla i ett orienteringsläger för lågstadiebarn och jobba på dagkollo, och dels ta en 5 mil cykeltur på tandem med Awesomeness, Dimethylbutane och Stina. Vi ska valfärda till Askersund, tur och retur. Dessutom kommer en kompis hit i en vecka OCH SEN DRAR JAG.

So long i sommarvädret.

Inlägg 100 (Skattemyndigheterna imorgon)

Tjolahopp! Ska till Skattemyndigheterna imorgon, och inte för att lämna in en försenad deklaration som man skulle kunna tro att det var, den lämnades in i tid såklart (eller, tror inte ens vi lämnade in den - den var på en krona om det inte var som pappa sa att det blev mer av någon anledning, oj sammanhängande det där ;)), utan för att försöka ordna ett personbevis på engelska som visumansökningarna kräver. Har ingen aning om hur det ska gå till, om jag ska gå in och bara får det i handen eller om jag måste vänta och få det hemskickat eller vem vet? I vanliga fall kan man skriva ut personbevis via internet, men det går tydligen inte om man ska ha det för visumansökningar utomlands (eller vänta nu, "visumansökningar utomlands", betyder det att om man söker visum här i Sverige är det lugnt? Alltså från Sverige till ett annat land? Lite förvirrande det här) för då måste det vara underskrivet av de på Skatteyndigheterna.
   För enkelhetens skull, och för att jag föredrar att prata med människor som kan det de gör framför att skriva ut ett papper på datorn, så går jag dit imorgon.


Och nu, för att fira det hundrade, hundronde, hundrante, hundre, hundtre, emm... Inlägg nummer hundra alltså så ger jag er en bild på kära moi (det var ju ett tag sedan - ni kanske har glömt hur jag ser ut? ;) ) med mina fina inte alls färgade fingrar. Däremot har jag inte målat något, färgen kommer från syrorna vi lekte med på labbet idag. Just när jag doppade fingrarna i dem (var lugna, de var inte farliga) märkte jag inget, de visade ingenting, men nu ett tag senare så ;) Prima syramärkta fingrar det här!Uppdatering 11/5 17.09 - Det svarta/bruna är silver. Det var silversyrasaken som reagerade med vattnet, känns ju lite fint sådär att gå runt med silver på fingrarna.

Northeast District + visumhandlingar på samma dag = en glad tjej

Fick veta i vilket distrikt mina handlingar ligger i idag = Northeast District. Förmodligen hamnar jag alltså där, ifall det inte händer nåt så de byter. Dessutom kunde de på kontoret säga att just nu ligger papprena i Ohio! Det betyder absolut inte att jag hamnar där, men det kanske lutar lite mot det just nu? Men som med distriktsplaceringen; den kan ändras.

(Märks det att jag försöker att inte bygga upp förhoppningar här eller? ;) )

Hur som helst, i Northeast District ingår Connecticut, Massachusetts, Maine, New Hampshire, New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania Rhode Island, Vermont och West Virginia.


Och med posten kom även mina visumsaker idag. Det är sju miljarder saker man måste fixa och så ska man åka till Ambassaden i Stockholm för intervju, mest för att lämna fingeravtryck men även för att svara på några frågor.

Det börjar hända ännu mera saker nu :D

Men om jag inte dyker upp på förberedelselägret så är det för att jag kommit vilse på vägen.


Ja men oj vad mycket man ser. Jag ska berätta istället:
Jag har ungefär 5-10 minuter på mig att byta från tåg till tunnelbana till tunnelbana igen och till sist till buss i Stockholm, på lokalstationerna jag hamnar på enligt min resrutt. Som att jag kommer klara det. Ville bara hälsa det till framtida utbytesstudenter med YFU som eventuellt läser det här och som planerar att anlända till lägret den 17 juni före 16.39 då jag ska komma, eller ett par minuter senare eftersom jag ska ta mig till lägerhuset också; om jag inte kommer före middagen så har jag kommit bort någonstans alt. missat ett byte alt. förvirrat bort mig på fel tåg. Be någon från YFU ringa mig då är ni snälla. ;)

Jag är körd.

Nej då, jag ska nog klara det här. Förhoppningsvis regnar det inte. Då är allting mycket svårare :P


Men jag tänkte ta lite guidehjälp av min själsfrände som bor i Stockholm, kanske hon kan hjälpa mig? Eller så blev det som i vintras på väg till den där ledarekursen då jag bara åt en massa mjukglass med popcorn och var på föreläsningar (varpå nästa kursmöte var det med sparkåkningen<3), hon hade ingen aning om vart vi skulle (ut på landet nästan visad det sig) men lyckades ta sig hem igen tillslut.

Det var bara det.

Alltså, yfuare, ni vet varför jag är sen om så blir fallet.


Så får jag kanske veta distrikt snart?

Hejhopp galopp. Ska precis boka tågbiljetter till YFUs förberedelseläger i mitten av juni och mejlade nyss kontoret och frågade om de visste var, alltså i vilket disrikt, mina papper ligger. Jag är urtaggad på allt just nu.

Fick en kommentar från en anna, kan det kanske vara kusin-anna? I alla fall finns det så många annor i Sverige så om det inte var kusin-anna utan någon annan så ber jag om ursäkt för slutsatsen där. Kul att du hittade hit i alla fall, hoppas du trivs. Eller nåt. MouhöhöhöPå förberedelselägret får jag i alla fall träffa alla andra som åker med YFU det här året från Sverige någonstans ut i världen (en tjej ska till indien, det är fett coolt, liksom att åka till sydamerika), och vi ska ta med oss badkläder så vi får bada!<3 Och så får vi inte ha någon mobil under helgen, så ifall någon försöker smsa mig då och inte får nåt svar så är det för att den ligger insamlad med alla andra utbytisars mobiler antagligen i någon låda någnstans eller så.

Ska hoppa ut i solen med min biologiska analys av Harry Potter (bokstavligen, alltså jag gör en sån) och sen tittar jag och mammsen på sjuan del ett i kväll, fixade (köpte på stan vill säga, på riktigt, jag är faktiskt inte olaglig och laddar hem filmer, då tjänar de ju heller inget och då skulle det inte bli någon sista del av Harry Potter) hem den idag, och så äter vi grillad sjökatt med potatismos till.

Hej haj delfin myskoxe.


Kanske jag inte får någon familj?

Så tänker jag ibland. Men så slår det mig att jag faktiskt ska åka på riktigt. Det är liksom inte en dröm eller förhoppning längre. Det är en verklighet. Så då kommer en familj att bli min amerikanska familj en vacker dag.

Tänka sig. Lilla jag, som är en liten plutt i havet av alla människor på jorden, ska faktiskt bo i USA ett år.

RSS 2.0